O tornadă a dat târcoale, recent, unui templu budist vechi de 500 de ani, situat într-un oraș din nordul Chinei. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.
Tornada a fost de mici dimensiuni, dar vârtejul a fost suficient de puternic încât să smulgă prelate și alte materiale și să le rotească la câteva sute de metri înălțime, chiar în dreptul templului, relatează Digi 24.
Mai mult, fuiorul de praf a apărut din senin, luându-i surprindere pe localnici, dar mai ales pe meteorologi.
Sute de mii de lilieci au invadat orașul australian Ingham, Queensland, la începutul lunii februarie, iar locuitorii se declarau dezarmați în fața situației, deoarece nu găseau soluții pentru a scăpa de coșmar, potrivit BBC News.
Timp de mai multe zile, numărul liliecilor îl depășea cu mult pe cel al locuitorilor din oraș. Cetățenii au fost foarte supărați, cerând atunci Consiliului Local să ia măsuri urgente în acest sens.
În regiunea respectivă, liliecii sunt protejați prin lege și nu pot fi exterminați. Prin urmare, autoritățile locale au încearcat să „convingă” liliecii să se întoarcă în habitatul lor natural și să-i lase în pace pe locuitorii din Ingham.
O trombă marină cu aspect de tornadă s-a format pe Marea Neagră, anul trecut, fiind vizibilă în zona stațiunii Eforie Nord, iar turiștii au filmat momentul. Meteorologii spun că trombele marine se formează ca urmare a diferențelor de temperatură dintre apa mării și aer.
Turiștii și localnicii aflați în 2019, la începutul lunii august, pe plajele din stațiunea Eforie Nord au fost surprinși de un fenomen meteo inedit, după ce o trombă marină, cu aspectul unei tornade, s-a format în largul Mării Negre.
Tromba formată în larg a avansat foarte aproape de țărm, iar oamenii au putut să o filmeze cu telefoanele mobile.
Specialiștii Centrului Meteorologic Regional Dobrogea spun că tromba marină se formează pe apă, sub un nor, din cauza diferențelor de temperatură dintre apa mării și masa de aer rece.